Лионел Меси вкара двата гола, с които "Барселона" победи с 2:0 "Селтик" като гост в Шампионската лига. В другата среща от група С "Манчестър сити" стигна до 1:1 срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах) в Германия.

Каталунците спечелиха групата кръг преди края, като събраха 12 точки. След грешната стъпка "гражданите" останаха втори с осем.

В Шотландия "Барселона" поведе в 24-ата минута. Тогава Неймар изведе умело Меси и той с удар покрай гредата даде преднина на отбора си.

Каталунците стигнаха до втори гол малко след почивката, като Меси беше точен от дузпа. Аржентинецът стана първият футболист в историята със сто гола за един отбор на клубно ниво в международни турнири.

"Барселона" имаше възможности за още голове, но пропуските попречиха. В края Луис Суарес улучи греда.

В Германия "Борусия" поведе в 23-ата минута. Тогава при бърза атака защитник на "Сити" изби, а топката попадна в Рафаел, който я прави във вратата.

В последните секунди на първата част Кевин де Бройне получи вдясно в наказателното поле и от малък ъгъл успя да изравни.

През втората част двата отбора останаха с по десет души. "Гражданите" продължиха да владеят инициативата, но не можаха да спечелят.

"Атлетико" (Мадрид) си осигури първото място в група D. След грешната стъпка на "Байерн" "дюшекчиите" спечелиха с 2:0 срещу ПСВ и няма как да бъдат изпреварени от баварците, дори да загубят на "Алианц арена" в последния кръг.

Кевин Гамейро и Антоан Гризман вкараха головете за "Атлетико" през второто полувреме. С това испанците постигнаха петата си победа от пет мача в турнира с голова разлика 7:1.

Дневник