Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев остана доволен от равенството с "Базел" в Шампионската лига. Българският отбор съхрани възможностите си за оставане в евротурнирите и през пролетта след 0:0 в София.

"Такива мачове се играят по този начин и тези момчета показаха значително израстване в груповата фаза на Шампионска лига, от което аз съм доволен. Е, всеки иска да бием. И ние искахме да бием. Опитахме се, но в крайна сметка и този резултат на този етап ни задоволява", каза Дерменджиев пред Би Ти Ви Екшън.

"Казах, че това ще бъде едно надиграване тактическо. Изключително съм доволен от футболистите, от това, което показаха и направиха. "Базел" е много силен отбор", продължи той.

"Добре е, че "Арсенал" и ПСЖ ще играят на максимум (в последния кръг). Вече как ще завършат последните мачове ние не можем да гадаем. Ако съдбата е благосклонна и е с нас, ние ще се класираме. Ако не – пак ще бъдем доволни, защото участвахме в груповата фаза на Шампионска лига, показахме на българските фенове качествен футбол и докарахме отбори, които зажаднелите фенове искат да видят на живо. Това е добре", заяви треньорът на "Лудогорец".

Той даде дължимото на игралия много силно Владислав Стоянов, който допринесе за нулевото равенство. По думите му това е най-добрият български вратар.

Дневник