"Апоел" (Беер Шева) сложи край на кошмарното европейско участие на "Интер" през този сезон.

Шампионът на Израел изоставаше с два гола след първото полувреме, но направи знаменит обрат след почивката и спечели с 3:2, за да запази шансове за място в директните елиминации на Лига Европа.

"Интер" се прости с надеждите за европейски мачове напролет кръг преди края на груповата фаза. "Нерадузрите" са последни с три точки и изостават с четири от "Саутхемптън" и "Апоел", които в последния кръг ще решат битката за второто място в директен мач на английска земя.

"Спарта" (Прага) си гарантира първата позиция, след като победи "светците" с 1:0 у дома и събра 12 точки преди гостуването на "Интер" в последния кръг.

Тимът от Милано се нуждаеше от задължителна победа в Израел в първия европейски мач под ръководството на Стефано Пиоли. Двубоят започна отлично за гостите, които взеха два гола аванс още до 25-ата минута.

В 12-ата минута Мауро Икарди откри резултата с 11-ия си гол през сезона. Едер напредна отляво и центрира остро към вратарското поле, а голмайсторът на "Интер" се измъкна зад централните бранители и отблизо реализира.

В 25-ата минута "нерадзурите" организираха чудесна атака, при която Едер размени двойни подавания с Банега и Кандрева, след което разтегли надясно към свободния Брозович. Хърватинът си нагласи топката на левия крак и с отлично премерен шут намери далечния ъгъл с помощта на страничната греда.

Седем минути след почивката Икарди можеше да реши мача с трети гол, но изстрелът му беше спрян от напречната греда.

"Апоел" обаче играеше все по-добре и успя да се върне в двубоя шест минути по-късно. Влезлият като резерва още в 36-ата минута Махаран Ради достави перфектно центриране за Лусио Мараняо, който след плонж и удар с глава намали на 1:2.

В 68-ата минута Самир Ханданович събори опиталия да го прехвърли Бузагло, а главният рефер отсъди дузпа и показа директен червен картон на вратаря на "Интер". Антони Нвакаеме се зае с изпълнението на наказателния удар и изравни.

"Апоел" продължи да натиска с всички сили до края на мача и беше възнаграден за усилията си третата минута на добавеното време. Мохамед Гадир получи подаване зад защитата и технично с пета комбинира с Бен Сахар, който се озова очи в очи с Хуан Карисо и спокойно го преодоля.

Дневник