Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше най-бърз в първите две тренировки преди решителния последен старт в Абу Даби. Англичанинът записа добри резултати, но във втората тренировка големият му съперник и съотборник Нико Розберг се доближи до него.

Преди надпреварата германският пилот на "Мерцедес" води с 12 точки. Той се нуждае от място в тройката, за да стане шампион, независимо от класирането на англичанина.

Хамилтън се представи силно и във втората тренировка. Шампионът записа върховото постижение от 1:40,861 мин. В най-бързия си опит Розберг изостана с 0,079 сек.

Себастиан Фетел от "Ферари" остави добро впечатление и стана трети (+ 0,269). След него се наредиха двамата пилоти на "Ред бул" - Макс Верстапен и Даниел Рикардо на около половин секунда от времето на Хамилтън

Другият, който се доближи на по-малко от секунда от англичанина, беше Кими Райконен от "Ферари".

Хамилтън е в отлична форма, като спечели последните три състезания в САЩ, Мексико и Бразилия. И в трите случая обаче Розберг беше втори. Само веднъж в последните десет старта германецът остана извън тройката - в Гран при на Германия.

Dnevnik.bg