Тръст "Синя България" обяви подкрепа за мажоритарния собственик на "Левски" Спас Русев.

От фенската организация, която е вторият по големина акционер на "Герена", заявиха, че двете страни имат сходна визия за развитието на клуба.

Представителите на "Синя България" проведоха среща с Русев, неговия син и член на Надзорния съвет Евгени Русев, изпълнителния директор Диана Иванов и финансовия директор Красимир Иванов. Тръстът беше представен от председателя Илия Козарев, заместника му Антони Джамбазов и членовете на управителния съвет Десислава Джерманска, Тодор Тодоров и Петър Ганев.

Преди месец от организацията се оплакаха от липса на комуникация с новото ръководство, а наскоро определиха изминаващата година за "плачевна".

След инициираната от тях среща представителите на "Синя България" заявиха, че главната цел на Русев е "Левски" да се превърне в самоиздържащо се дружество, чиито основни приходи да бъдат генерирани от собствена дейност.

"Това съвпада напълно с основните цели на тръста, а именно да се премахне порочният модел "бащица", който доказано не работи в дългосрочен план", допълват от "Синя България".

Предстои да се направят промени в администрацията и да се подобри значително финансовата дисциплина в клуба, се казва още в изявлението на тръста. Планира се и реорганизация на трансферната политика, спортно-техническата част и детско-юношеската школа "с цел гарантирането на стабилни приходи".

"Издръжката на отбора към този момент е подсигурена от спонсорския договор с "Виваком", като съвсем скоро от телекома се очаква да бъде предложена специална програма за левскари, за които има предвиден много изгоден пакет мобилни услуги и така ще могат косвено да подпомагат и любимия отбор."

От "Синя България" споделиха, че са много доволни от честното отношение на Русев, в чиито думи е нямало "гръмки обещания и замазване на очите, нито капка популизъм".

"Вижданията на г-н Русев за бъдещето на "Левски" до голяма степен се припокриват и с целите на тръста, записани в устава ни, но както каза и самият той - само бъдещето ще покаже дали е възможно да се случи", казаха още от организацията.

Феновете са получили уверението на Русев, че в качеството си на акционер ще имат пълното право на достъп до финансовата информация за състоянието на дружеството и тя ще бъде предоставяна от финансовия директор при поискване от страна на тръста.

dnevnik.bg