"Черно море" и "Пирин" подновиха Първа лига с мач без голове - 18 ное
Футболистите на "Черно море" спечелиха гостуването на "Монтана" в Ловеч с 2:0 и се върнаха на третото място преди останалите пет мача от 15-ия кръг на Първа лига.

Варненци събраха 27 точки и поведоха с три пред ЦСКА, който в неделя посреща "Верея".

"Монтата" допусна четвърта загуба в последните си пет мача и остава твърдо на дъното с осем точки. Тимът от Северозапада изостава с четири точки от предпоследния "Нефтохимик" и с пет от "Славия", които са изиграли един двубой по-малко.

Комична грешка на вратаря на "Монтана" Христо Иванов позволи на Бакари да даде преднина на "Черно море" в 25-ата минута, а красив гол на Тодор Паланков в средата на второто полувреме гарантира трите точки на гостите.

Тимът на Георги Иванов-Гонзо започна много агресивно мача и можеше да открие само след 65 секунди игра, но Иванов показа бърза реакция при удар отблизо на Георги Илиев. Две минути по-късно Паланков стреля от дистанция, но не затрудни капитана на "Монтана".

В шестата минута Бакари отне топката от Бамба на аутлинията, след което опита да излъже Иванов, но вратарят се намеси добре. В 15-ата минута стражът на "Монтана" се справи комфортно и с диагонален шут на Георги Илиев.

В ответната атака се стигна до корнер, при който символичните домакини едва не откриха резултата. Петър Атанасов центрира, а Сергей Георгиев засече с глава от границата на вратарското поле, но вратарят Коварж спаси.

Постепенно "Монтана" познесе играта в малко по-предни позиции, но в 25-ата минута Иванов направи голям подарък на "Черно море". Вратарят улови спокойно топката от корнер, но след това са забави с вкарването й в игра и куриозно я изпусна. Бакари овладя, финтира Иванов и спокойно вкара в опразнената врата.

С гол аванс "Черно море" контролираше мача, а в 69-ата минута си гарантира победата с втори гол. Иван Коконов проби в наказателното поле и опита пас към Бакари. Защитник пресече паса, но топката попадна в Паланков, който със страхотен изстрел от дъгата намери горния десен ъгъл.

dnevnik.bg