"Левски" допусна обрат при домакинството на "Локомотив" (Пловдив) и записа първа загуба от началото на сезона в Първа лига.

Сините бяха единственият отбор без поражение в елита, но отстъпиха с 1:2 на стадион "Георги Аспарухов".

Тимът, воден от Елин Топузаков, до този момент дори не беше допускал гол във вратата си. И на двете серии обаче беше сложен край - 14 поредни мача без загуба и седем последователни домакинства без инкасирано попадение.

Поражението остави "Левски" на второто място с 34 точки - на три от лидера "Лудогорец", който има и мач по-малко. Шампионите гостуват на "Ботев" в Пловдив днес от 17.30 ч., а в сряда посрещат сините в директен мач в Разград.

"Левски" имаше инициативата срещу "Локомотив" и откри резултата в 19-ата минута след автогол на вратаря Ясин ел Харуби. Пловдивчани обаче се пребориха са победата с два точни удара във вратата на съперника.

Веселин Марчев изравни в 26-ата минута, а в 78-ата Мартин Камбуров направи 2:1 от дузпа. Нападателят на "железничарите" вкара 14-ия си гол срещу "Левски" и осми на "Герена".

"Левски" имаше инициативата през по-голямата част от двубоя, но изпитваше сериозни проблеми в създаването на чисти голови положения пред Ел Харуби.

Първата интересна ситуация дойде в 18-ата минута, когато след разбъркване пред вратата на "Локомотив" Роман Прохазка стреля от границата на наказателното поле, но малко встрани.

Минута по-късно "Левски" поведе с куриозен гол след центриране от корнер. Ел Харуби боксира топката, но вместо напред изпрати топката в собствената си врата.

Четири минути по-късно Бабатунде Адениджи можеше да даде комфортен аванс на сините, но не се възползва, останал очи в очи с вратаря на "Локомотив".

В 26-ата минута пропускът на домакините беше наказан. Марчев получи топката около дъгата на наказателното поле, нагласи си я на левия крак и намери близкия ъгъл на вратата след лоша намеса на Боян Йоргачевич.

След гола "Локомотив" затвори всички празни пространства в своята половина и до края на полувремето "Левски" не създаде нищо пред Ел Харуби.

В 53-ата минута домакините имаха златна възможност отново да поведат в резултата. Пламен Крумов подари топката на Франсис Нар след далечно диагонално подаване на Прохазка. Крилото на "Левски" се озова сам срещу Ел Харуби, но стреля в тялото му при опита си да го прехвърли.

В 73-ата минута "Локомотив" организира една от редките си атаки, при която Камбуров отне в половината на съперника и изведе на скорост Дани Кики. Кики центрира успоредно на голлинията, но Ияд Хамуд не успя да стигне до топката.

Само четири минути по-късно обаче отбраната на "Левски" отново допусна да загуби топката в близост до вратата си. Този път грешникът беше Сашо Александров. Марчев му отне, напредна към наказателното поле и беше ритнат от Александър Александров при опита си да шутира.

Главният съдия Георги Димитров отсъди дузпа, а Камбуров я реализира безкомпромисно, за да донесе втора поредна победа на "Локомотив". Тимът на Едуард Ераносян събра 23 точки и се изкачи на петото място в класирането.

dnevnik.bg