"Милан" постигна убедителна победа с 4:1 при гостуването на "Емполи" и се изкачи на второ място в Серия А.

"Росонерите" записаха трети успех в последните си четири мача и събраха 29 точки. Тимът, воден от Винченцо Монтела, поведе с три пред "Рома", който в неделя приема "Пескара". "Ювентус" е начело с 33 точки преди гостуването си на "Дженоа".

"Милан" имаше трудно първо полувреме срещу "Емполи" и можеше да изостане в резултата само след 120 секунди игра. Вратарят Джанлуиджи Донарума направи лош пас към Матия ди Шилио, който загуби топката от Раде Крунич. Босненецът напредна отдясно и намери Масимо Макароне на точката на дузпата. Изстрелът на ветерана обаче беше блокиран.

В 15-ата минута Джанлука Лападула изведе "Милан" напред, след като получи отлично подаване отдясно от Сусо и от десетина метра насочи топката в далечния ъгъл.

Само две минути по-късно домакините изравниха след грешка на Донарума. Младият вратар излезе напред, за да пресече центриране отдясно, но прати топката в краката на Рикардо Сапонара, който от дъгата на наказателното поле я изпрати в мрежата.

В 35-ата минута "Емполи" беше много близо до обрат. Крунич центрира перфектно от десния фланг за Сапонара, който се измъкна зад защитата и стреля от воле, но над вратата.

През второто полувреме "Милан" заигра много по-силно и стигна до три попадения в рамките на 16 минути. В 61-ата минута Сусо направи 2:1 след отлична скоростна атака и подаване на Иняцио Абате отдясно.

Три минути по-късно Джакомо Бонавентура направи страхотен пробив отляво и центрира от аутлинията, а Андреа Кости прати топката в собствената си врата. В 77-ата минута Лападула оформи крайния резултат с добавка отблизо след спасяване на Скорупски.

"Емполи" записа втора поредна и общо осма загуба за сезона. Тимът от Тоскана е 17-и с 10 точки, на три от зоната на изпадащите.

dnevnik.bg