ЦСКА направи нова грешна стъпка в първенството, след като не успя да победи "Верея" у дома.

Двата тима завършиха 1:1, след като червените откриха резултата още в седмата минута чрез Петрус Бумал, но в средата на втората част Момчил Цветанов изравни.

Играчите на Едуард Йорданеску не успяват да спечелят срещу новака за втори път през този сезон, след като през есента претърпяха поражение от него в Стара Загора.

След подялбата на точките ЦСКА е пети са 25 точки, колкото има и "Дунав", и е на цели 15 от лидера "Лудогорец". "Верея" остава в средата на таблицата на седмата позиция с 19 точки.

В игра за първия тим на червените се завърна капитанът Борис Галчев, който смени контузилия се в началото на втората част Давид Симао.

Домакините започнаха ударно и още в седмата минута Петрус Бумал завърши с гол многоходова акция на тима, прия която той бе изведен на идеална стрелкова позиция. Играчите на Едуард Йорданеску продължиха да атакуват, но гостите стояха компактно в защита и ги затрудняваха максимално.

В 16-ата минута Рубен Пинто стреля мощно, но нямаше късмет и топката срещна напречната греда. В 27-ата минута стражът на "Верея" Иван Караджов демонстрира рефлекса си, отбивайки коварен удар с глава на Густаво Кулма.

След почивката Пинто още веднъж пробва късмета си, но този път не намери очертанията на вратата. Малко след това и той бе сменен заради контузия. В 65-ата минута вратарят на червените Георги Китанов прати топката в краката на Момчил Цветанов, а той не се поколеба и вкара на бившия си отбор за 1:1.

Домакините реагираха мигновено и окупираха вратата на Караджов, но това така и не доведе до гол. Два пъти играчи на ЦСКА стреляха опасно с глава, но и двата пъти се разминаха на косъм от целта, като в единия случай решаващо се намеси и стражът на "Верея".

dnevnik.bg