Бившият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску заяви, че е било невъзможно да продължава да работи в подобна обстановка.

Румънецът напусна червените по свое желание след вчерашното равенство с "Верея" (1:1). Ръководството се е опитало да го разубеди, но той категорично е пожелал да си тръгне.

Йорданеску сподели, че през цялото време е имал подкрепата на Гриша Ганчев, но се оплака от сериозен натиск от свързани с клуба хора и медиите.

"Нещата са прости. Дойдох в много трудна ситуация. Още от първия ден чувствах подкрепата на собственика. Имаше обаче други много влиятелни, свързани с миналото на клуба хора, за които беше доста трудно да приемат, че един румънец на 38 години води техния ЦСКА", заяви Йорданеску пред румънското издание Digi Sport.

"Аз бях единственият чуждестранен треньор в първенството. Имаше голям натиск и от медиите. Тези неща се натрупваха и оказаха влияние на играчите, всичко се преобърна много неприятно. Осъзнах, че ще е много трудно да продължа. Беше много трудно да се работи в такава обстановка, да не кажа невъзможно", допълни доскорошният треньор на ЦСКА.

По думите му отборът е бил в преходен период и е имал нужда от време да се развие. "Разполагах с две групи играчи - от ЦСКА и "Литекс". Те имаха качества, много от тях бяха млади, но беше трудно да печелим и да се борим за титлата. Поставената ми цел беше място в топ 3", обясни Йорданеску.

Дневник