Двама от обещаващите млади боксьори на "Зауерланд" ще подгреят първия професионален двубой на Кубрат Пулев в България.

Шведът Ото Валин ще се изправи срещу Рафаел Лав от Бразилия в тежката категория, а норвежецът Тим-Робин Лихауг ще се боксира с Герго Ховрат от Унгария в суперсредна категория.

Те ще бъдат част от гала вечерта "Нощта на шампионите", която ще се състои на 3 декември в зала "Арена Армеец" в София. На ринга ще излезе и бронзовият медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев, който все още очаква да разбере съперника си.

Валин, който навърши 26 години през миналата седмица, има 15 победи от 15 мача на професионалния ринг, 11 от които с нокаут. 197-сантиметровият швед е бивш спаринг партньор на Пулев, а преди това записва 46 победи и 12 загуби като аматьор.

"С нетърпение очаквам да се бия в такова голямо шоу", каза Валин. "Лав е силен противник. Изправял се е срещу сериозни съперници като Шанън Бригс, Ерик Молина и Чарлз Мартин, така че очаквам да ме поизпоти. Аз обаче съм уверен в себе си. Искам да победя и да изглеждам добре, докато го правя", допълни той.

Лав има 39 победи, 32 от които с нокаут, 13 загуби и едно равенство. Той загуби пет от деветте мача, които изигра през 2015 и 2016 г., включително срещу световния шампион на IBF Антъни Джошуа през есента на миналата година.

Лихауг е на 24 години и има 15 победи в 16 мача като професионалист. Норвежкият боксьор е спечелил осем срещи с нокаут, а единственото му поражение дойде през това лято срещу световния шампион на WBO Артур Абрахам.

Мачът с Хорват ще е първи за Лихауг след поражението с технически нокаут срещу германеца. Сега се очаква скандинавецът да се справи лесно с унгарския си съперник, който има девет победи, две загуби и едно равенство на професионалния ринг.

"Страхотно е, че имам шанс да се бия пред толкова голяма публика. Нямам търпение да покажа на феновете на какво съм способен. Опонентът ми има приличен опит зад гърба си, но аз съм в добра кондиция и ще съм готов да посрещна всичко, което ми поднесе", заяви Лихауг.

Дневник