"Локомотив" (Горна Оряховица) успя да спечели важна точка при гостуването си на "Черно море" в първия мач от междинния 16-и кръг на Първа лига.

Двата тима завършиха 1:1, след като гостите поведоха с гол на Игор Джоман през първата част, а след почивката "моряците" изравниха чрез Траян Траянов. До двете попадения се стигна след грешки на двамата вратари.

След подялбата на точките варненци остават на третото място с 28 точки, на шест от "Левски" и 12 от лидера "Лудогорец".

"Железничарите" пък затвърдиха доброто си представяне от последните месеци и вече имат 16 точки, осем от които спечелени в последните им пет мача. Тимът обаче все пак е на 10 място и все още е в опасна близост до
зоната на изпадащите.

Гостите откриха резултата в 22-ата минута, след като Джоман се възползва от непростима грешка на Пржемислав Коварж. Чешкият вратар изпълни късо начален удар, като подаде към Траянов, но той му върна, защото бе пристинат от Джоман. Стражът се опита да го финтира, но вместо това се спъна и подари топката на съперника, който необезпокояван откри резултата.

Ситуацията бе на път да се повтори десет минути по-късно, като този път пасът назад бе на капитана на домакините Георги Илиев, но този път Коварж реагира адекватно.

След почивката футболистите на Георги Иванов получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле, след като Мартин Кавдански игра с ръка, при което останаха съмнения, че го е направил в полето.

В 54-ата минута вратарят на гостите Николай Банков бе уловил топката с ръце, след което изчака прекалено дълго, преди да я прати в предни позиции, тъй като бе притиснат от Марек Кузма. Георги Кабаков обаче прецени, че 26-годишният страж се е забавил и отсъди двоен удар. След неговото изпълнение Илиев сложи топката на главата на включилия се в предни позиции Траян Траянов и той не остави шансове на Банков.

До края "моряците" натиснаха здраво, но така и не успяха да застрашат сериозна вратата на съперника си, който разчиташе от своя страна на контраатаки.

Дневник