"Локомотив" (Пловдив) затвърди силната си форма с трета поредна победа в първенството.

"Смърфовете" се наложиха с 2:0 над "Монтана" като домакин и вече шест мача нямат загуба в Първа лига.

Попаденията вкараха Веселин Марчев в средата на първата част и Мартин Камбуров малко преди края, а двата тима бяха силно затруднени от обилния снеговалеж в града на тепетата.

Играчите на Едуард Ераносян вече имат 26 точки и са на две от третия в класирането "Черно море". "Монтана" пък остава на дъното с осем точки, на цели седем от спасителната зона.

Срещата започна с домакински натиск и още в първите секунди Пламен Крумов намери перфектно Ияд Хамуд, но 15-годишният талант стреля високо над вратата. В 13-ата минута тийнейджърът изведе Мартин Камбуров в дълбочина отляво, а той неуспешно се опита да му върне.

В 25-ата минута мачът временно беше спрян, за да се почистят линиите на терена, а секунди след подновяването на играта Веселин Марчев откри резултата. Той засече неспасяемо с глава центриране на Дани Кики от корнер.

Второто полувреме също стартира с лек превес на домакините, като в 51-ата минута резервата Мартин Райнов пробва далечен удар, но вратарят Христо Иванов се намеси добре. След няколко пропуска Камбуров все пак стигна до гол седем минути преди края на редовното време. Той бе изведен очи в очи с Иванов и не сбърка, като така отбеляза десетото си попадение от началото на сезона и е само на едно от лидера при голмайсторите Клаудиу Кешеру от "Лудогорец".

Днвеник