Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов се надява скоро да осъществи трансфер в чужбина. 29-годишният национал заяви, че зад граница има много по-голямо спокойствие и уважение към играчите, отколкото в българското първенство.

"Желая го и се надявам да се случи. Там има по-голямо спокойствие и по-голямо уважение. Надявам се да се сбъдне тази мечта", каза Стоянов, който между 2010 и 2012 г. игра за "Шериф" (Тираспол) и стана два пъти шампион на Молдова.

Вратарят няма конкретни предпочитания за чуждестранно първенство. "Бих отишъл там, където е добре за мен и за семейството ми. Въпросът е да дойде нещо конкретно, което да задоволява и мен, и клуба", обясни той в интервю за "Диема спорт".

През тази есен вратарят на националния отбор беше критикуван за представянето си. Той сподели, че не е съгласен с повечето критики, които по думите му са били тенденциозни.

"Чист хейт. Разни знайни и незнайни специалисти коментират неща, които според мен не са им ясни. Вратарската работа е доста специфична и дори хора, които са играли футбол на топ ниво, не разбират от вратари."

"Доста тенденциозно се изсипаха критики към мен, които не бяха реални. Имаше и такива, които бяха заслужени и съм си взел бележка за тези работи. Но определено доста от нещата бяха умишлени и целенасочено направени", допълни Стоянов.

dnevnik.bg