"Лудогорец" спечели с 2:1 срещу "Левски" в двубоя между първия и втория в Първа лига. Шампионите направиха обрат в Разград, за да постигнат 12-ата си поредна победа в първенството.

Воденият от Георги Дерменджиев състав се откъсна на върха, като вече има девет точки преднина пред сините.

"Левски" вкара рано чрез Бабатунде Адениджи, но след почивката Вандерсон и Марселиньо донесоха победата за домакините.

През първото полувреме "Левски" показа добро лице, като се възползва от ранния гол. В шестата минута Веселин Минев пусна по лявото крило към Адениджи, който влезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл. Владислав Стоянов не се намеси добре и топката влезе във вратата.

"Лудогорец" имаше много добра възможност да изравни в десетата минута. Клаудиу Кешеру пусна, Кафу игра с топката, а Мисиджан отблизо до гредата не успя да засече във вратата.

Сините организираха хубава бърза атака в 23-ата минута и вкараха, но имаше засада и попадението не беше зачетено. Антонио Аниете получи пред вратата и отбеляза, но испанецът беше зад защитата.

До почивката "Левски" беше добре организиран и не позволи на "Лудогорец" да създава опасности.

През второто полувреме шампионите направиха пълен обрат с голове с глава на Вандерсон и Марселиньо. Частта започна с положение пред Франсис Нар, но той изпусна.

От 50-ата минута "Лудогорец" взе инициативата и започна да атакува. В 52-ата след ъглов удар Джонатан Кафу стреля с глава и улучи гредата. Веднага след това при нов корнер Боян Йоргачевич изби отлично.

Последваха още атаки за шампионите. В 70-ата минута след центриране от ляво Вандерсон надскочи Минев и с глава изравни. Малко след това Дерменджиев се видя принуден да пусне в игра Марселиньо, който пропусна няколко среща заради травма. Националът донесе победата в 81-ата минута, когато също беше точен с глава.

При една от малкото си възможности след почивката "Левски" можеше да изравни. Адениджи стреля силно и топката отиваше в горния десен ъгъл, но Стоянов спаси.

Dnevnik.bg