"Манчестър юнайтед" се класира за полуфиналите в турнира за Купата на лигата в Англия. Съставът спечели с 4:1 срещу "Уест хем" като домакин.

Друг от фаворитите - "Арсенал", приключи участието си. Арсен Венгер пусна резервите, а отборът падна с 0:2 от "Саутхемптън" у дома.

Място в полуфиналите вече си осигуриха "Ливърпул" и "Хъл сити".

На "Олд Трафорд" "Юнайтед", който беше без наказания си мениджър Жозе Моуриньо, поведе рано. Още във втората минута домакините направиха хубава атака, при която Уейн Рууни пусна напред към Хенрих Мхитарян, а той с пета достави топката на Златан Ибрахимович.

Шведският нападател преодоля вратаря на съперника Адриан за 1:0. Стражът влезе грубо в краката на Ибрахимович, но не получи картон.

Впоследствие "Манчестър юнайтед" продължи да атакува и да създава положения. Вместо да увеличат преднината си, домакините допуснаха гол. В 35-ата минута Давид де Хеа спаси удар на Димитри Пайе, но топката попадна в Ашли Флетчър, който отблизо изравни.

В герой за "Манчестър юнайтед" се превърна Антони Марсиал. Той вкара два гола след почивката - в 48-ата и 62-ата минути.

В 86-ата в игра се появи Бастиан Швайнщайгер. Ибрахимович отбеляза втория си гол в добавеното време. Тогава Андер Ерера напредна отляво и пусна към шведа, който от чиста позиция беше точен.

На "Емиратс" "Саутхемптън" използва това, че съперникът беше с необичаен състав и до почивката вкара два гола. В 13-ата минута удар на играч на "светците" беше блокиран, но топката попадна в Класи, който с отличен удар даде преднина на отбора.

В 38-ата Бертран получи от ляво и от границата на наказателното поле стреля точно за 2:0.

През второто полувреме "Арсенал" се постара и беше по-активен. Усилията на домакините не доведоха до промяна в резултата.

Dnevnik.bg