Кубрат Пулев ще е официален претендент за световната титла на IBF в тежка категория, ако победи Самюел Питър в професионалната боксова галавечер в събота в зала "Арена Армеец".

Промотърът Кале Зауерланд заяви, че се е получило потвърждение от Международната боксова федерация за стойността на двубоя.

"В събота ще е първият мач на Кубрат Пулев на българска територия. Той мечтае за това от много години, за него е голяма възможност - ако Кубрат победи, ще стане официален претендент за световната титла на Антъни Джошуа през 2017 г.", каза Зауерланд.

Той отказа да посочи наградния фонд, нито как ще бъде разделен между двамата участници в основния мач. Но пък обяви, че "това е мач със залог за милиони", като имаше предвид възможността след това Пулев да се изправи във втори мач за световна титла.

Зауерланд заяви, че за момента продажбата на билети върви много добре, а зала "Арена Армеец" предлага необходимите условия за голямо боксово шоу. "Има още около 1000 билета за двубоя. Ще пуснем и промоционални билети", допълни той.

Двамата боксьори заявиха, че се чувстват готови за мача. Пулев обяви, че най-важното е било да остане концентриран по време на подготовката, така и по време на мача.

"Боксът е комплексен спорт и всичко е важно. Важна е физическата подготовка, важна е бързината. Тренирам от бая време за този мач. Подготвен съм физически, както и в спаринговата част. Доволен съм, треньорът също е доволен. Тренировката е половината от победата", заяви Пулев.

Самюел Питър от своя страна заложи на опита си в големи двубои и факта, че вече е печелил световна титла в тежка категория.

"Ще има страхотен сблъсък, знам какво е човек да се подготви за такъв голям мач. Ще спечеля, ще видите. Ще вложа всичко от себе си, за да победя. Ще видите в събота какви ще са оръжията ми. Готов съм за страхотно шоу и за победа", каза Самюел Питър.

Тервел Пулев който ще изиграе първия си мач срещу професионалистите, получи сертификата си.

dnevnik.bg