Германският промотър "Зауерланд" ще организира три мача с участието на Тервел Пулев през следващата година.

"Ще го промотираме в България, но също така и в Германия", заяви президентът на компанията Кале Зауерланд в интервю за "Дневник".

Бронзовият медалист от Лондон 2012 вчера получи своя професионален лиценз и в събота ще изиграе първия си мач при професионалистите. Той ще се изправи срещу хърватина Томислав Рудан като част от гала вечерта на "Зауерланд" в зала "Арена Армеец", където основният мач ще противопостави Кубрат Пулев и бившия световен шампион Самюел Питър.

Kaле Зауерланд заяви, че предстоящият мач на Тервел Пулев ще е много важен за бъдещите им отношения. "Следя кариерата на Тервел от доста години, той е един мислещ и много харизматичен боксьор", коментира шефът на "Зауерланд".

"Като аматьор Тервел има дори по-успешна кариера от Кубрат. Преходът към професионалистите е много труден, но според мен той е отлично подготвен и притежава всички качества да се справи добре ", каза още Зауерланд.

Като част от бъдещите взаимоотношения между двете страни Тервел Пулев ще прави и спаринги на германска земя, тъй като намирането на качествени съперници за спаринг е един от главните проблеми в България.

Очакванията са по-младият от братята Пулеви да спечели утрешния си мач, тъй като съперникът му има шест победи и 15 загуби на професионалния ринг. Самият боксьор обаче заяви, че трябва да бъде изключително внимателен.

"Ако трябва да съм честен, не знам много за съперника. Гледахме негови мачове, но основният разбор беше от статистиката му. Загубите му не са с нокаут, което означава, че човекът не губи лесно и играе лесни мачове", каза вчера Пулев на пресконференцията.

"Не е за подценяваме. Пак ще припомня, че наша млада надежда - олимпийски, световен и европейски шампион за младежи - загуби в професионалния си дебют и сега се чуди къде да играе. Съперникът ми може да е с отрицателен баланс, но това не е повод да подценяваме ситуацията", добави олимпийският медалист.

dnevnik.bg