Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Антоан Гризман са тримата номинирани за наградата на ФИФА за най-добър футболист в света през 2016 г.

Носителят на отличието ще бъде обявен на гала вечерта на ФИФА в Цюрих на 9 януари.

Роналдо е големият фаворит за наградата, след като през тази година спечели европейската титла с Португалия и Шампионската лига с "Реал" (Мадрид).

Гризман също изигра страхотна година, но неговите отбори загубиха двата най-големи мача. Той остана на крачка от Шампионската лига с "Атлетико", а с националния отбор на Франция игра финал на Евро 2016 и спечели наградите за голмайстор и най-добър играч на Евро 2016.

Меси стана шампион с "Барселона" в Испания и загуби финала на Копа Америка с Аржентина след дузпи срещу Чили. След турнира той дори обяви, че се оттегля от националния отбор, но няколко месеца по-късно промени решението си.

Отличието на ФИФА ще се връчва като самостоятелна награда за пръв път от 2009 г., след като през последните шест беше обединена със "Златната топка".

Според новата система за определяне на победителите гласовете на феновете от онлайн анкетата ще имат 1/4 тежест, а останалите три части са разделени между треньорите, капитаните и журналистите.

Дневник