"Челси" продължи победната си серия във Висшата лига и след гостуването си на "Манчестър сити". Лондончани направиха обрат за 3:1 и спечелиха осми пореден мач в първенството.

"Гражданите" поведоха след автогола на Кейхил в края на първата част. След почивката Диего Коща, Вилиан и Еден Азар вкараха за "Челси".

С успеха си сините събраха 34 точки и се утвърдиха на върха. "Манчестър сити" е трети с три по-малко.

Срещата можеше да се развие по напълно различен начин, но пропуски от чисти позиции лишиха домакините от възможността да увеличат преднината си. "Челси" показа отлична успеваемост и направи обрата.

Дълбоко в добавеното време Серхио Агуеро и Фернандиньо бяха изгонени. Аржентинецът влезе грубо срещу Давид Луис, а при последвалото спречкване Фернандиньо изблъска Франсеск Фабрегас.

През първото полувреме "Манчестър сити" беше по-деен и атакуваше повече, но липсваха точни удари. В последните секунди след подаване от дясно Кейхил в опита си да изчисти прати топката в своята врата.

В началото на второто полувреме домакините започнаха активно и за десет минути създадоха три чисти положения. Най-напред Кевин де Бройне от добра позиция не успя да преодолее Тибо Куртоа. След това защитник на "Челси" изби от голлинията след удар на Агуеро.

Кулминацията дойде в 56-ата минута, когато на празна врата Де Бройне стреля в горната греда. Малко по-късно защитата на "Челси" се справи с нова опасност и последва контраатака. Тя се разви бързо и успешно - Коща се пребори за топката и изравни.

В 70-ата лондончани поведоха след точен удар на Вилиан в наказателното поле. Усилията на "Сити" за изравняване не дадоха резултат. Вместо това в последната минута на редовното време Азар напредна и вкара за 3:1.

Дневник