Българският професионален боксьор Кубрат Пулев заяви, че се надява отново да играе пред родна публика. Думите му дойдоха след победата срещу Самюел Питър, която му донесе интерконтиненталната титла на WBA и го направи претендент за световната титла на IBF.

"Преговаряме с моя промотър именно за това – ако има мач за световната титла, той да се проведе именно тук, в България. Защото виждате, че с тази енергия, с този народ просто имам нова енергия. И съм човек с неизчерпаема енергия", каза Пулев преди "Диема спорт" в интервюто на ринга.

"Надявам се да има още една гала в София. Тук се чувствам истински щастлив. Мога да играя в САЩ, в Германия, но България си е България."

"Противникът беше наистина опасен - аз неведнъж казах, че не е на моето ниво, но беше силен и опасен. Ударите бяха тежки, но аз съм сто пъти по-класен. Най-важното за мен е публиката и хората, които са тук", продължи той и благодари на привържениците си в залата.

Въпреки бързата си победа Пулев обясни, че е бил подготвен и за по-продължителен мач. "Тренираме и някой път и може да се случи и първия рунд, а може и в 12-ия. Затова тренирам много усърдно."

"Моят противник не можа да издържи на хубавите удари и затова спря мача. Може би и той усети, че следващите рундове ще бъде нокаутиран. Противникът беше по-бавен, но въпреки това много опасен. В никакъв случай за подценяване", заяви Пулев.

На въпрос дали се чувства готов за атака на световната титла той отговори: "Смятам, че трупам с всеки един мач необходимия опит. Почти не давам на противника да ме докосне. Имаше един удар, който не беше никак лек, но това идва отвътре."

Пулев добави, че е проправил пътя на професионалния бокс в България.

Дневник