Промоутърът на Кубрат Пулев - Кале Зауерланд, остана впечатлен от българската публика по време на шоуто "Нощта на шампионите" в София.

Пред пълните трибуни в зала "Арена Армеец" българският боксьор победи Самюел Питър и спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Събитие от такъв боксов мащаб за пръв път се проведе в България, а гала вечерта е била излъчвана на живо в над 100 страни.

Зауерланд заяви, че със сигурност подобно събитие ще бъде организирано в България поне още веднъж, а надеждите на Пулев са, че тогава ще се бие за световна титла.

"За тази година това беше 27-то ни шоу по света, предстоят ни още много, но мога да кажа, че българската публика е страхотна. Когато двамата Пулеви излизаха на ринга, имах нужда от тапи за уши, толкова беше силен шумът", заяви Зауерланд.

"Може би си заслужаваше чакането. Със сигурност ще се завърнем тук, 100%. Когато организирахме мача с Кличко, трябваше да спазваме определена процедура. Това е първото голямо събитие тук, на мен лично би ми се искало да видя Кубрат тук да се бие за световна титла, но не трябва да се забравя, че финансирането ще е много трудно", каза още промоутърът.

"Технически мачът беше спрян заради контузия, но според мен Питър го спря, защото беше с разбито сърце. Много съм доволен от цялото събитие, с този мач Кубрат показа, че мястото му е в елита на категорията и заслужава световната титла", завърши Зауерланд.

Дневник