"Борнмут" поднесе една от големите изненади от началото на сезона, след като победи "Ливърпул" с 4:3 като домакин, въпреки че изоставаше с 1:3 в резултата до 76-ата минута.

Победното попадение, което бе дело на Нейтън Аке, пък падна в третата минута на добавеното време. Големият герой в мача за домакините бе влезлият като резерва Райън Фрейзър, който изработи дузпа, вкара един гол и асистира за друг.

След инфарктната загуба "мърсисайдци" се отдалечиха на четири точки от лидера "Челси" и бяха изпреварени от "Арсенал", който е втори с 31 точки. Играчите на Юрген Клоп са трети с 30 точки, колкото има и "Манчестър сити". С успеха си "Борнмут" пък се изкачи на 10-о място в класирането с 18 точки.

В началото на двубоя изглеждаше сякаш "Ливърпул" ще спечели безпроблемно, след като след 22-ата минута водеше с 2:0 с голове в рамките на две минути, дошли след силен домакински натиск.

Емре Джан изведе Садио Мане и той успя да пусне топката покрай излезлия Боруц за седмото си попадение от началото на сезона. Малко след това Джордън Хендерсън изпрати топката към Дивок Ориги, вратарят на домакините излезе напред, но белгиецът го заобиколи и от малък удар удвои.

Ключов момент в мача се оказа контузията на Жуниор Станислас в началото на второто полувреме, която принуди наставникът на "Борнмут" да пусне в игра Райън Фрейзър. В 56-ата минута той бе фаулиран от Джеймс Милнър в наказателното поле и Калъм Уилсън намали от отсъдената дузпа.

Радостта на домакините обаче трая по-малко от десет минути, след като Мане навлезе в наказателното поле, задържа топката и я пусна към Джан, който със страхотен удар не остави шансове на Боруц.

В 76-ата минута Ориги сбърка подаване пред наказателното поле на домакините, които организираха блестяща контраатака. Уилсън бе изведен отдясно и върна към центъра, защитниците на "Ливърпул" не успяха да изчистят топката и Фрейзър я прати в мрежата за 2:3.

Три минути по-късно те изравниха и отново Фрейзър бе основен участник в гола, асистирайки перфектно на Стив Кук. В последната минута на редовното време след ъглов удар Ориги овладя топката в наказателното поле и опита с красив удар да я насочи, но тя мина над вратата.

В третата минута на добавеното време драмата стана пълна, след като Кариус не се справи добре след един удар и Аке при добавката вкара за успеха на домакините.

Дневник