ЦСКА победи с 1:0 "Пирин" в мач от 17-ия кръг на Първа лига и по този начин се върна в челната тройка на подреждането.

Попаденията в двубоя на стадион "Българска армия" вкараха Преслав Йорданов още в 12-ата минута и Милчо Ангелов в самия край.

След успеха си червените събраха 31 точки и изпревариха с две набралия в последния месец скорост "Локомотив" (Пловдив). Вторият "Левски" има 37 точки, а лидерът "Лудогорец" е далеч напред с 43 и мач по-малко.

ЦСКА откри резултата още в 12-ата минута, след като Рафаел Перес отправи удар с глава, но стражът Костов изби. При добавката обаче Йорданов не сбърка и прати топката в мрежата. Няколко минути след това Стамен Белчев направи принудителна смяна и на мястото на контузилия се Арсенио Нунеш влезе Кристиян Малинов.

В 30-ата минута Антон Недялков направи опит да центрира, топката се удари в крака на Тони Тасев и полетя към вратата на "орлетата", но за тяхен късмет се приземи върху напречната греда. Малко преди края на първата част Борислав Чорбаджийски пропусна да вкара с глава от чиста позиция.

През втората част бракът в действията и на двата тима продължи и те трудно стигаха до чисти положения. В 55-ата минута Станислав Манолев пробва късмета си с далечен изстрел, но той мина на сантиметри от левия стълб.

В 71-ата минута червените създадоха една от малкото си добри атаки. Петрус Бумал изведе по крилото Диого Виана, който пое и подаде към Йорданов. Таранът бе заел отлична позиция в близост до вратата на "орлетата", но стреля неточно.

В заключителните минути на двубоя Милчо Ангелов оформи крайния резултат.

Дневник