Спортният министър в оставка Красен Кралев обяви, че "Дунав" със сигурност ще се върне на своя стадион за мачовете от пролетния полусезон на Първа лига. Днес той инспектира ремонта на градския стадион в Русе, за който министерството отпусна 1 млн. лв.

Тъй като съоръжението не отговаряше на лицензионните изисквания за Първа лига, "Дунав" трябваше да играе домакинските си мачове в Разград.

"Ремонтът върви по график и ще бъде приключен в срок. През втория полусезон "Дунав"" ще играе на стадиона си и не трябва да има никакви притеснения за това. Няма забавяния по ремонтните дейности и стадионът ще бъде предаден в срок, както е по договор", каза Кралев, цитиран от БТА.

Дренажът на футболния терен вече е готов. До края на другата седмица ще бъде поставена нова поливна система, а до Коледа се очаква всичко по терена да бъде готово. Едновременно с това се изливат постаментите за осветлението.

За ремонта на стадиона в Русе беше избрана "Тарктур" ЕООД, която беше единствената допусната фирма до отварянето на ценовите оферти. Тя получи пълните 100 точки по всички показатели, след като предложи цена от 831 205 лв. без ДДС (997 446 лв. с ДДС).

Другият участник - "Онтарио спорт БГ" ЕООД - един от най-известните изпълнители на тревни терени в България, не беше допуснат до последната фаза, тъй като не е бил вписан в Централния регистър на Камарата на строителите по един от изискуемите показатели.

Другите два стадиона, за ремонт на които Министерството на младежта и спорта отпусна по 1 млн. лв., са "Тича" във Варна и градският в Горна Оряховица.

За стадиона на "Черно море" беше избрана несебърската фирма "Тийм инжинеринг". Тя беше избрана от спортното министерство експресно в пряко договаряне, приключило само за 4 дни, след като първоначално избраната с търг фирма "Органик сълюшънс" мистериозно се отказа от поръчката.

"Органик сълюшънс" беше избрана и за ремонта на стадиона в Горна Оряховица. Там дейностите стартираха в началото на септември, а впоследствие се появиха подозрения за некачествено изпълнение. 

dnevnik.bg