"Лудогорец" гостува тази вечер на ПСЖ в последния си мач в групите на Шампионската лига за сезона. Двубоят е със силата на "всичко или нищо" за българския първенец, тъй като залогът е евроучастието му.

Воденият от Георги Дерменджиев състав води спор с "Базел" за третото място в групата. Който се пребори за него, ще играе в Лига Европа през пролетта.

Швейцарците имат поне на пръв поглед по-добра позиция в момента. Макар да изостават от "Лудогорец" в преките двубои, те приемат "Арсенал". Лондончани намалиха възможностите си да спечелят групата, след като не можаха да победят ПСЖ (2:2).

В първия мач в София "Лудогорец" загуби с 1:3 от ПСЖ. Парижани понесоха критики заради загубата си с 0:3 от "Монпелие" в Лига 1.

Според Дерменджиев това не е плюс за отбора му. "Мисля, че те ще излязат мотивирани и ще искат да са първи в групата. Не можем да се изненадаме особено като състави. Те знаят нашия и ние можем да предположим техния. Искаме да играем добре, за да можем да зарадваме хората на стадиона."

Парижани ще са без трима от титулярите си. Срещата със сигурност пропускат полузащитниците Хавиер Пасторе и Адриен Рабио, а италианецът Марко Верати е наказан. Тиаго Мота е под въпрос за срещата.

"Няма да гледам таблото по време на двубоя, защото резултатът от другия мач не ме интересува. Мисля само за нашата среща и каквото стане. Съдбата ще определи кой ще завърши на трето място и ще продължи в Лига Европа. Искаме да изиграем един добър мач и да използваме нашите шансове", каза Дерменджиев.

Нападателят Клаудиу Кешеру каза, че трябва да се вземат поуки от първия мач с ПСЖ. "Преди почивката играхме като голям отбор срещу друг такъв. През второто полувреме обаче станахме малко по-бавни и те ни наказаха. Затова във вторник вечер трябва да покажем най-доброто си лице. Да не допускаме никаква слабост и естествено, да отбележим гол", заяви румънецът.

dnevnik.bg