"Мерцедес" потвърди, че Фернандо Алонсо е бил обсъждан като потенциален наследник на отказалия се световен шампион във Формула 1 Нико Розберг. Въпреки това Паскал Верлайн продължава да е фаворит за свободното място.

"Сребърните стрели" имат ограничено време за намирането на нов пилот, преди да започнат тестовете през февруари. Освен това възможностите на пазара не са много. Тъй като всички топпилоти вече имат договори, германският отбор е в сложна ситуация.

"Фернандо трябва да бъде взет предвид. Това е пилот, когото аз много уважавам. Той комбинира талант, скорост и опит. Има всичко необходимо", заяви шефът на "Мерцедес" Тото Волф пред "Скай спортс" в ексклузивно интервю, което ще бъде излъчено в четвъртък вечерта.

"Но той има договор с "Макларън-Хонда" в момента и ние ще трябва да преценим и останалите опции", добави австриецът.

Алонсо е в последната година от договора си с "Макларън". Новият шеф на тима от Уокинг Зак Браун заяви в понеделник, че испанецът няма да напусне предсрочно.

"Имаме договор с Фернандо и той е много щастлив. Очевидно иска да печели състезания, както и ние, но не съм притеснен за някакъв друг сценарий", каза той.

Според "Скай спортс" от всички възможни опции Верлайн, който е продукт на системата за развитие на млади пилоти на "Мерцедес", е с най-големи шансове да получи мястото на шампиона.

dnevnik.bg