"Лудогорец" беше на път да запише една от най-големите победи в историята си, но в крайна сметка завърши 2:2 с "Пари Сен Жермен" на стадион "Парк де пренс" в последния си двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

"Орлите" два пъти повеждаха в резултата с голове на Вирджил Мисиджан през първата част и Вандерсон след почивката, но парижани изравняваха чрез Единсон Кавани и Анхел ди Мария, който вкара в добавеното време на мача.

Въпреки изпуснатите три точки българският шампион ще завърши на трето място в групата си и напролет ще играе в Лига Европа. В другия мач от нея "Арсенал" разгроми с 4:1 "Базел" като гост и така си осигури първото място в потока. Заради равенството ПСЖ завършва втори, но също ще играе в преките елиминации на Шампионската лига. "Базел" остана последен и отпада от европейските турнири.

Първото интересно положение в мача дойде в осмата минута, когато Лукас Моура шутира слабо от далечна дистанция, а Владислав Стоянов не се намеси по най-добрия начин и изби в краката на Кавани. Нападателят стреля от малък ъгъл, но този път българският вратар се намеси отлично и изби.

В 15-ата минута активната игра на "орлите" беше ознаменувана с гол. Абел Анисе отне топката в центъра на терена и подаде наляво към Натанаел, който центрира отлично към непокрития Върджил Мисиджан, а той завърши с техничен удар с глава.

Марселиньо можеше да удвои 15 минути по-късно, когато стреля опасно с глава след центриране от корнер, но топката мина на сантиметри от целта. В 35-ата минута късметът покри българския шампион, след като Тиаго Силва стреля с глава, но ударът му срещна гредата. До края на полувремето парижани се опитаха да наложат натиск, но той не доведе до нищо съществено и играчите бяха изпратени в съблекалнята от феновете си с освирквания.

След почивката ПСЖ продължи да диктува темпото, но атаките на тима бяха доста неорганизирани. В 61-ата минута те все пак стигнаха до гол, но благодарение на грешки на "орлите". Марселиньо сбърка пред наказателното поле на гостите, след което последва на пръв поглед безобидно центриране на Анхел ди Мария, но Сисиньо на практика продължи топката към Кавани, а той завърши с впечатляваща задна ножица.

Равенството обаче се задържа само осем минути, след което "Лудогорец" отбеляза втория си гол. С основна заслуга за него бе звездата на тима Джонатан Кафу, който открадна топката от Маркиньос на лявото крило, напредна дълбоко в наказателното поле и върна към връхлитащия Вандерсон. Той стреля в долния ляв ъгъл, вратарят на парижани закачи топката, но тя все пак влетя в мрежата му като преди това се удари и в гредата.

В 78-ата минута Тиаго Силва отново засече с глава центриране от корнер и за втори път ударът му срещна гредата, този път - напречната. До края домакините се хвърлиха напред в търсене на изравнителен гол и до такъв наистина се стигна във втората минута на добавеното време.

Тогава Маркиньос центрира към Курзава, а двама защитници на "Лудогорец" не успяха да му отнемат топката. Французинът необезпокояван пусна към включилия се от по-задни позиции Ди Мария, който матира Стоянов с изстрел в десния ъгъл на вратата и донесе точката на тима си.

dnevnik.bg