Днес ще се изиграят последните осем мача от груповата фаза на Шампионската лига, а с това ще отпаднат и единствените останали въпросителни в турнира преди елиминациите.

Четири отбора ще се борят за две места на осминафиналите, а интригата кой ще продължи европейското си участие в Лига Европа също е голяма.

В група Е победителят и вторият в подреждането вече са ясни - "Монако" и "Байер" (Леверкузен), но двата тима ще играят един срещу в Германия за престиж. Другите два отбора в потока - "Тотнъм" и ЦСКА (Москва), пък ще се изправят в директен сблъсък за третото място. Предимството е на страната на англичаните, тъй като са домакини, а и имат точка повече от руския тим.

Най-интересният сблъсък безспорно ще бъде между "Реал" (Мадрид) и "Борусия" (Дортмунд), които вече си осигуриха участие в следващата фаза, но ще спорят за първото място в групата. Германците имат две точки повече от съперника си, което означава, че само победа ще осигури на действащия шампион първото място.

В другия мач от групата залогът също е голям, тъй като "Легия" (Варшава) посреща "Спортинг" (Лисабон) в сблъсък за третото място. Португалците имат две точки повече от съперника си, така че и равенство ще им свърши работа.

"Лестър" вече си подсигури първото място в група G и ще гостува на "Порто", който трябва да вземе поне точка, за да си осигури второто място. Португалците имат 8 точки, докато третият "Копенхаген" е с 6 и има визита на "Брюж", който все още няма точка. При равенство на "Порто" и победа на датачаните двата тима ще имат равен актив точки. Те записаха и два хикса в мачовете помежду си, но скандинавците имат предимство, защото вкараха един гол на чужд терен повече.

Лидерът в група Н "Ювентус" вече се класира за осминафиналите и ще посрещне водения от Ивайло Петев тим на "Динамо" (Загреб), който е пълен аутсайдер и до момента няма нито точка, нито гол в турнира. В другия мач от потока "Лион" посреща "Севиля" в решаващ сблъсък за второто място. Испанците имат 10 точки, а "хлапетата" са с три по-малко, което означава, че единствено победа, при това с поне два гола разлика, ще им осигури участие в надпреварата и след Нова година.

dnevnik.bg