"Арсенал" успя да измъкне точка от "Борнемут" по изключително драматичен начин в двубоя между двата тима от 20-ия кръг на английското първенство.

Гостите от Лондон изоставаха с 0:3 до 70-ата минута, но успяха да стигнат до равенство във втората минута на добавеното време, когато точен бе Оливие Жиру. "Черешките" пък завършиха двубоя с човек по-малко, след като в 82-ата минута Саймън Франсис получи директен червен картон.

Въпреки емоциналната развръзка тази вечер, играчите на Арсен Венгер не могат да са доволни, тъй като отстъпиха третото място в класирането на "Манчестър сити". "Гражданите" имат актив от 42 точки и водят с една на "топчиите". Лидер е "Челси" с 49 точки и мач по-малко, следван от "Ливърпул" с 44. "Борнемут" пък е девети с 25 точки.

Срещата започна шокиращо за гостите от Лондон и още в 20-ата минута те вече изоставаха с 0:2. Чарли Даниелс откри резултата в 16-ата минута, след като се озова на добра позиция преодоля Хектор Белерин и прати топката покрай Петър Чех. Четири минути по-късно Калъм Уилсън удвои аванса на домакините от дузпа, отсъдена за нарушение на Гранит Джака.

След почивката "Арсенал" опита да натисне и да се върне в мача, но реално не стигаше до нищо сериозно пред противниковата врата. В 58-ата минута авансът на домакините стана 3:0, като вина за гола отново имаше Белерин. Той не се справи с Райън Фрейзър и играчът на "Борнемут" се озова на идеална позиция, след което прати топката между краката на Чех от малък ъгъл.

20 минути преди края Алексис Санчес даде импулс в играта на "топчиите" с 15-ото си попадение за сезона, след като Оливие Жиру му свали топката в наказателното поле. Пет минути по-късно играчите на Венгер вече мислеха за обрат след дебютното попадение на влезлия като резерва Лукас Перес.

82-ата положението на "Борнемут" се влоши още повече, след като Саймън Франсис получи директен червен картон. Финалният щурм на лондончани се ознаменува с изравнително попадение на Оливие Жиру във втората минута на добавеното време.

Дневник