Шампионът в тенис турнира "Гаранти коза София оупън" Роберто Баутиста Агут продължава към полуфиналите. Той победи трудно със 7:5, 7:6 (5) Жил Мюлер от Люксембург.

"Щастлив съм да съм тук и да защитавам титлата от миналата година. Нямам търпение да играя в утрешния ден", каза Баутиста Агут след мача.

Следващият съперник на испанския тенисист ще бъде победителят от мача между Стив Дарси и Давид Гофен, който загуби от Григор Димитров в четвъртфиналите на Australian Open.

"Мачът беше труден за мен. Жил е страхотен състезател и трябваше да се боря докрай", заяви
Баутиста Агут.

Испанецът превъзхождаше своя противник през големи моменти от мача, но трудно реализираше пробив. Баутиста Агут завърши двубоя с 82% спечелени точки на свой сервис, като не даде нито една възможност за пробив на Мюлер.

Първият сет вървеше гейм за гейм. При 6:5 в своя полза испанецът поведе с 40:0 и затвори сета. Това се оказа и единственият пробив в мача.

Във втория сет се откриха няколко възможности да пробив пред Батиста Агут, които той не съумя да реализира. Стигна се до тайбрек, който испанецът взе с 7:5, с което след 1.44 часа игра стигна до победата.

"Във втория сет имах възможност да направя доста пробиви, но не успях. Доволен съм от сервиса си през целия мач", допълни Баутиста Агут.

dnevnik.bg