Бившият вратар на "Манчестър юнайтед", "Аякс" и националния отбор на Холандия Едвин ван дер Сар ще участва в благотворителния мач, организиран от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

"Той винаги имаше какво да каже на отбора. И може да се каже, че всеки се допитваше до неговото мнение. Вдъхваше на всички ни спокойствие и увереност! Обикновено седяхме един до друг в рейса при безкрайните ни пътувания и всеки път ми беше приятно да бъда в неговата компания", написа във "Фейсбук" Бербатов.

Ван дер Сар е поредният бивш съотборник на българския нападател от "Олд Трафорд", който ще дойде за двубоя на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски". Райън Гигс, Гари Невил, Пол Скоулс и Неманя Видич са другите обявени засега участници.


Ван дер Саар е рекордьор по брой мачове за националния отбор на Холандия. Той е и най-възрастният играч, печелил шампионската титла на Англия – на 40 г. и 205 дни. Ван дер Сар е триумфирал в Шампионската лига с два различни отбора – "Аякс" и "Манчестър юнайтед". С холандския гранд той вдига Купата и Суперкупата на УЕФА.

"Той е вторият най-титулуван вратар в историята на футбола с общо 25 спечелени купи. Четири пъти пъти е шампион на Холандия и четири пъти - на Англия. През сезон 2008/2009 не допуска попадение в 14 поредни мача и общо 1311 минути за "Манчестър юнайтед". Три пъти е избиран в идеалния отбор на Висшата лига. Първият вратар, записал 50 "сухи мрежи" в Шампионската лига", написа още Бербатов за бившия си съотборник.

Дневник