Футболистите от националния отбор на България по футбол до 19 г. мечтаят да спечелят европейското първенство, което ще се проведе в Грузия, треньорът Ангел Стойков си пожела отборът да бъде приятната изненада на турнира.

Отборът се прибра в София в приповдигнато настроение. На летище "София" играчите бяха посрещнат от родителите им с бурни аплодисменти, след което опънаха голямо национално знаме.

Юношите се класираха за европейското, след като завършиха първи в група 5 на елитния квалификационен кръг. В последния си двубой те победиха Босна и Херцеговина с 3:1.


"Благодаря от името на целия колектив за това топло посрещане. Отборът си го заслужи с представянето си. С много труд, много желание отборът ни се класира за финалите в Грузия", каза Стойков и добави, че силно се надява отборът да бъде "приятната изненада" на турнира в Грузия.

"Вчера преди мача с Босна си говорихме, че когато си победил Португалия, когато си победил и Франция, логично е да се класираш. Логично е да очакваме и високи резултати на това първенство", добави наставникът.

Той каза, че има още много върху какво да се работи, и посочи, че сега най-важно е футболистите да се възстановят както физически, така и психически.

"Второто полувреме с Босна мина изключително трудно. Умората се трупаше. Часовникът не искаше да върви. Поздравления за футболистите", допълни Стойков.

Вратарят Даниел Наумов обяви, че няма отбор, който да притесни националите на Евро 2017. Той добави, че целите винаги са високи и всички отиват с нагласата за първото място.

"Много силен колектив сме. В последния мач срещу Босна стиснахме зъби и победихме", каза Наумов.

Нападателят Калоян Кръстев каза, че отборът на България не е аутсайдер, след като е победил селекциите на Франция и Португалия.

"Класирахме се на един форум, въпреки че малко хора очакваха. Победихме фаворита Франция и гледаме смело напред. Целите ни са да излезем от групата, ако излезеш, отиваш на световно и ако това стане, ще е перфектно", добави футболистът на ЦСКА Томислав Йорданов.

"Емоцията е невероятна. Ние сме едно голямо семейство, винаги си помагаме. Най-трудният ни мач беше срещу Франция, защото имат класни футболисти, които играят в големи отбори", каза още неговият съотборник при червените Ангел Лясков.

Първенството в Грузия ще се проведе между 2 и 15 юли 2017 г.

Dnevnik.bg