Бившият старши треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску каза, че е натрупал много опит, докато беше начело на червените, но вече се страхува да работи чужбина.

Румънецът подаде оставка през ноември 2016 г. след равенството 1:1 с "Верея" в Първа лига. Тогава той се извини на феновете за представянето на отбора и обяви, че няма да иска компенсация от клуба.

"Може би трябваше да остана до края на сезона, когато изчиташе договорът ми. Но условията за работа бяха много неприятни. Постоянно имаше някакви проблеми. Собственикът (Гриша Ганчев) искаше да остана, за което го уважавам много. Той единствен ме подкрепяше до края", каза Йорданеску пред sptfm.ro.

Той добави, че е бил единственият чуждестранен треньор в първенството и от самото начало е чувствал напрежение. Това обаче беше така само през последния му месец, защото до края на октомври Люпко Петрович водеше "Левски".

"Бюджетът ни за заплати беше колкото заплатата на Джоната Кафу от "Лудогорец". А ние трябваше да се борим срещу този отбор. В Разград ни победиха с 2:1, но им беше трудно", добави 38-годишният треньор.

Йорданеску каза още, че цялостно инфраструктурата на ЦСКА не е на "особено високо" ниво. "Разполагахме с фитнес зала, имахме и доктор, но имаше още много какво да се желае за такъв голям клуб."

"Сега в мен има известен страх да се захвана с ново предизвикателство в чужбина. Натрупах опит и мисля, че научих много. Имах оферта да поема младежкия национален отбор на Румъния, но отказах, защото обичам да съм близо до терена всеки ден", допълни синът на Ангел Йорданеску.

Дневник