Футболистът на "Барселона" Жерар Пике обяви, че никога не би работил в "Реал", и подчерта, че основната причина за това е ценностната система на клубното ръководство.

"Много уважавам футболистите на този отбор. Някои от тях са ми добри приятели. Но това, което не харесвам в "Реал", са хората, които са в директорската ложа на стадиона, и начина, по който те манипулират нещата в държавата", каза защитникът след победата на Испания с 2:0 над Франция в приятелска среща.

Той уточни, че говори за човек, който води дело срещу Лионел Меси за финансови измами, както и срещу Неймар, докато отношението към Кристиано Роналдо, който също е разследван, е било напълно различно.

Мадридският клуб има намерението да съди Пике заради думите му, съобщи вестник "Марка". Според информацията от "Реал" са останали "крайно изненадани" от поведението на играча. Ръководителите смятат, че думите му са преминали отвъд спортните елементи и демонстрират неуважение към всички в клуба.

"Така се случи, че тя седеше до Флорентино Перес в ложата. Но в тази държава така се действа. Не ми харесва какви послания се отправят, но...", добави Пике.

Той беше попитан дали под "тя" има предвид съдията Марта Силва, която беше на делото на Меси за укриване на данъци и след това напусна поста, когато започнаха разследванията срещу Кристиано Роналдо. Силва беше снимана да стои зад Перес по време на домакински мач на "Реал" през януари.

"Това е едно от нещата. Няма да преминавам през целия списък, както го направи Жозе Моуриньо със съдиите преди време", добави Пике.

Dnevnik.bg