Винъс Уилямс победи световната номер 1 Анжелик Кербер и се класира за полуфиналите на турнира в Маями. 36-годишната американка се наложи със 7:5, 6:3 и пръв път от седем години стигна до финалната четворка в турнир от втората по сила категория в женския тенис - Premier Mandatory.

В опит да се класира за втория си голям финал през 2017 г. след Australian Open Уилямс ще се изправи срещу Джоана Конта от Великобритания. Полуфиналът в долната половина на схемата противопоставя поставената под №2 Каролина Плишкова и Каролин Вознячки.

Уилямс и Кербер се срещнаха за пръв път след миналогодишния им полуфинал на "Уимбълдън". Тогава германката спечели с 6:4, 6:4, а днес също започна по отличен начин - с пробив още в първия гейм.


Американката обаче веднага изравни, а ситуацията се повтори малко по-късно. Кербер проби за 3:2 и имаше две поредни възможности да затвърди предимството си, но не се възползва и носителката на седем титли от Големия шлем изравни.

Кербер продължи да бъде по-стабилна в разиграванията и да допуска по-малко грешки, но Уилямс се справи с напрежението, когато изостана с 15:30 при 5:5, след което проби в последния възможен момент преди влизането в тайбрек.

Вторият сет също започна с размяна на пробиви. Уилямс отново спечели подаването на съперничката в четвъртия гейм и този път затвърди предимството си, за да поведе с 4:1. Оттук до края американката не изпусна аванса си и сложи точка на спора след 100 минути игра.

В другия четвъртфинал, който се игра през изминалата нощ, Джоана Конта направи впечатляващ обрат срещу световната номер 3 Симона Халеп.

Румънката спечели първия сет, а във втория сервираше за място на полуфиналите при 5:4. Нервите й обаче не издържаха и тя напусна турнира след 6:3, 6:7 (7), 2:6.

Дневник