"Лудогорец" ще открие новата база на футболната си академия на 6 април. На церемонията ще присъства селекционерът на националния отбор на Русия Станислав Черчесов. Премиерът Огнян Герджиков също е поканен, съобщиха от разградския клуб.

През февруари по време на зимната подготовка на шампионите в Турция Черчесов посети отбора, като проведе дълъг разговор със старши треньора Георги Дерменджиев.

Всичко около лицензирането на новото съоръжение е направено. На него могат да се играят и мачове от Първа лига, допълват от клуба.


Академията в Разград вече притежава общо девет тренировъчни терена - шест с естествено покритие и три с изкуствено. Дубълът на шампионите вече ще играе срещите си от Втора лига новото място.

"Мисля, че вървим по правилния път към една от основните ни цели - да изграждаме футболисти, които да представят българския футбол на сериозни форуми. Всичко, което сме си поставили като цел, го постигаме. Скоро и това ще стане - интегриране на наши юноши в отбора", каза изпълнителният директор Ангел Петричев.

Той даде пример с Венцислав Керчев, който в момента играе под наем в "Локомотив" (Горна Оряховица). Трима от "Лудогорец" бяха и в националния отбор до 19 г., който се класира за европейското първенство в Грузия - Даниел Наумов, Светослав Ковачев и Ивайло Климентов.

"Имаме терен с 2000 седалки, сектор за гости, съблекални, възстановителен център. Сега като преместим школата в новата сграда, започваме реконструкция на старата част. Ще разположим един медицински център, за да може нашите футболисти да получават адекватни грижи за здравето им", добави Петричев.

Цялостната инвестиция в базата до този момент надхвърля 15 милиона лева, но се предвиждат допълнително подобрения, заради които сметката ще нарасне. Освен това от клуба ще въведат софтуер, който да следи състоянието на терените.

"Софтуерът е революционен и се ползва от големите клубове в Европа. Той ще ни помага да следим и състоянието на терените. Стопанисването е доста сложна задача освен изграждането. Ще ни отнеме може би около година, за да го въведем, но това ще бъде изключително иновативно", коментира директорът.

"Лудогорец" ще открие новата си база в Разград на 6 април с детски турнир. В него ще участват таланти на домакините, "Стяуа", "Краснодар", "Цървена звезда", "Левски" и "Ботев".

Ще се проведе и благотворителен мач в помощ на бившия футболист на разградчани Захари Минчев, който се бори с коварна болест.

Дневник