"Пирин" завърши редовния сезон в Първа лига с успех над "Нефтохимик". Това бе четвърта поредна домакинска победа за благоевградчани, които се наложиха с 1:0.

Играчите на Милен Радуканов стигнаха до късно попадение, дело на Станислав Костов, който се възползва от страхотно подаване на появилия се като резерва ветеран Иван Цветков.

"Орлетата" заемат седмото място в подреждането, но могат да бъдат изместени от "Ботев", който играе по-късно днес. "Нефтохимик" пък е 12-и и е на седем точки от предпоследния "Локомотив" (Горна Оряховица).

Срещата започна доста динамично и в 14-ата минута Георги Вълчев получи пас, но стреля в аут сам срещу вратаря на "Пирин". Десет минути по-късно Станислав Костов центрира добре към Антон Тасев, който шутира от воле, но не намери целта.

В 34-ата минута "Нефтохимик" стигна до една от най-добрите си възможности, при която Романов стреля от няколко метра, но Благой Макенджиев се намеси решаващо и изби. Малко след това Янко Георгиев също прояви невероятен рефлекс и спаси удар с глава на Орлин Старокин.

Към края на полувремето гостите от Бургас пропуснаха най-чистото положение до този момент. След центриране от корнер и разбъркване, топката стигна до напълно непокрития Николай Дюлгеров, но шутът на халфа от 4-5 метра профуча над напречната греда.

След почивката двата отбора заиграха по-внимателно и първият по-сериозен изстрел за втората част към една от двете врати бе на Вълчев, който обаче не затрудни Макенджиев.

В 88-ата минута резервата Иван Цветков за пореден път демонстрира класата си и изведе със страхотно подаване Александър Башлиев на далечната греда. Неговият удар срещна гредата, но при добавката Станислав Костов нямаше как да сбърка отблизо.

Dnevnik.bg