"Лудогорец" направи нова крачка към спечелването на шеста поредна титла, след като се наложи с 2:0 при гостуването си на ЦСКА в дербито от последния кръг на редовния сезон в Първа лига. Разградчани стигнаха до успеха след две попадения от засади, които не бяха маркирани от страничния рефер Веселин Мишев.

Тимът на Георги Дерменджиев записа дубъл от победи срещу червените и събра 67 точки след 21-ия си успех от 26 мача. Шампионите вече имат аванс от 16 точки пред втория "Левски" и 21 точки пред ЦСКА, който завършва редовната част на първенството на трета позиция.

Тимът на Стамен Белчев създаде четири-пет чисти голови положения и доминираше през по-голямата част от мача, но нито веднъж не успя да преодолее Ренан дос Сантос. В същото време "Лудогорец" показа максимална ефективност и отбеляза две попадения с първите си два точни удара в мача.

В началото на двубоя играта беше равностойна и на терена не се случи нищо интересно. Първото чисто положения за гол дойде в 20-ата минута. Рубен Пинто отправи силен шут от далечна дистанция, а вратарят Ренан боксира с две ръце, но не по най-добрия начин. Топката попадна във връхлитащия Каранга, който беше на чудесна позиция за удар или подаване. Той избра първото, но изстрелът му прелетя над вратата.

Осем минути по-късно гостите от Разград поведоха с първия си точен удар в мача. Вандерсон центрира от свободен удар, а Козмин Моци изпревари играчите в червено и с отлично насочен удар с глава прати топката във вратата с помощта на страничния стълб. Повторенията показаха, че румънският защитник е бил в засада със съвсем малко при подаването, но Веселин Мишев не вдигна флага си.

В 30-ата минута Натанаел едва не си отбеляза изключително куриозен гол при опит да предотврати корнер. Той насочи топката от аутлинията към далечния ъгъл, но Ренан реагира бързо и не позволи тя да попадне в мрежата.

Секунди по-късно Густаво Кулма беше изведен вляво от Антон Недялков, напредна към крайната линия и върна към точката на дузпата за Кирил Десподов. Нападателят обаче направи сериозен пропуск, пращайки топката високи над вратата.

В 34-ата минута и Пинто пропиля отличен шанс. Каранга свърши добра работа с гръб към вратата и подаде към португалеца, който от границата на наказателното поле отправи слаб удар право в ръцете на вратаря на "Лудогорец". 

Шест минути по-късно шампионите стигнаха до второ попадение след нова грешка на Веселин Мишев. Вандерсон беше изведен зад защитата от Марселиньо, напредна сам срещу вратата и след това комбинира вдясно с включилия се Кафу, който спокойно прати топката в опразнената врата.

В тази ситуация засадата при паса към Марселиньо беше по-явна от тази при първия гол, но се разви на висока скорост, а страничният съдия беше заел много лоша позиция. 

През второто полувреме ЦСКА заигра по-силно, притисна съперника и в 53-ата минута стигна до най-добрата си възможност за отбелязване в мача. Каранга излезе очи в очи с Ренан, но не успя да го преодолее. Топката обаче попадна в Арсенио, който предостави нов шанс на Каранга. Бразилецът обаче направи шокира пропуск на два метра от голлинията.

Малко по-късно Моци пресече опасно центриране на Десподов, а в 72-ата минута Кевин Меркадо също пропусна много добра възможност. В крайна сметка ЦСКА не успя да се върне в мача и допусна шестата си загуба в шампионата и втора през 2017 г. след тази срещу "Левски" преди месец. 

Дневник