"Черно море" завърши редовния сезон в Първа лига с победа срещу "Левски". Тимът на Георги Иванов се пребори за домакински успех с 1:0 и се доближи до първата тройка, а сините допуснаха петото си поражение от 26 шампионатни срещи.

Александър Цветков отбелязва единственото попадение в 64-ата минута, а гостите от София доиграха мача в намален състав след директен червен картон на Давид Яблонски в 87-ата минута.

"Черно море" събра 43 точки след 12-ия си успех през сезона и заема четвъртото място, a "Левски" завършва редовната част на първенството на втора позиция с 51 точки. Отборът, воден от Николай Митов, изостава с 13 точки от лидера "Лудогорец" и има пет аванс пред ЦСКА. Двамата тима се срещат днес от 20.00 ч. на стадион "Българска армия" в дербито на кръга.


Двубоят на стадион "Калиакра" в Каварна предложи най-вече битка, а головите положения бяха рядкост. Преди почивката "Левски" имаше лек превес и стигна до прекрасен шанс да открие резултата в 35-ата минута.

Пламен Николов подари топката на Бабатунде Аденижи който излезе очи в очи с Емил Михайлов, но пропиля възможността с несериозно отиграване. Той опита да прехвърли вратаря, но прати топката право в ръцете му.

Осем минути по-рано сините имаха претенции за нарушение в наказателното поле на Михаил Венков срещу Божидар Краев, но реферът правилно подмина ситуацията, тъй като бранителят игра с топката.

Шест минути преди почивката и "Черно море" поиска дузпа. Пируло проби отдясно в ситуация, в която трима играчи на варненци се озоваха срещу Давид Яблонски и вратаря Николай Кръстев. Пируло центрира, а Яблонски спря пътя на топката с ръка, но реферът прецени, че няма основание да покаже бялата точка. 

Десет минути след почивката вратарят Михайлов спаси диагонален шут на Краев, а девет минути по-късно "Черно море" откри резултата. Сърджан Лукин подцени ситуацията и позволи на Александър Цветков да му отнеме топката на аутилинията. След това крилото на варненци си отвори позиция за стрелба и намери близкия ъгъл с левия крак.

В 71-та минута "Черно море" можеше да вкара и втори гол. Борислав Балджийски беше изведен в отлична позиция и стреля, но вратарят Кръстев спаси.

В 86-та минута Яблонски получи директен червен картон, след като посегна да изрита Стефан Станчев. Въпреки че остана в намален състав, "Левски" можеше да стигне до точка, но Емил Михайлов спаси шут на Аниете в добавеното време.

Дневник