"Пари сен жермен" спечели Купата на лигата във Франция след убедителна победа с 4:1 срещу лидера в Лига 1 "Монако". Парижани завоюваха трофея за четвърта поредна година и общо за седми път, като и двете постижения са рекордни.

"Moнако" допусна втора загуба в третия си финал в турнира след 1984, 2001 и 2003 г., когато триумфира, а тазгодишният сблъсък за отличието беше белязан и от две спорни ситуации, при които паднаха първите два гола на ПСЖ.

Юлиян Дракслер откри резултата още в петата минута, когато Марко Верати изведе Анхел ди Мария зад защитата, а аржентинецът поднесе топката на германския си съотборник, за когото остана само да я насочи в опразнената врата. Графиката обаче показа, че при финалния пас имаше засада, която страничният рефер не маркира.


"Монако" успя да изравни резултата в 27-ата минута. Джибрил Сидибе получи технично подаване в наказателното поле, задържа между четирима противникови играчи и върна назад към границата на пеналта, откъдето Тома Лемар отправи страхотен шут с левия крак и не остави шансове на Кевин Трап.

ПСЖ обаче отново излезе напред минута преди края на първото полувреме. Дракслер се справи с далечно и трудно за овладяване подаване, а в ситуацията останаха съмнения, че си е помогнал с ръка.

Главният съдия прецени, че отиграването е било с рамо, а германският национал пусна отлично извеждащо подаване за Ди Мария, който не сбърка, останал очи в очи с вратаря Даниел Субашич.

Девет минути след почивката Кавани отбеляза блестящ гол с мощен изстрел от воле след технично центриране в външен фалц на Марко Верати и приближи парижани към нова защита на трофея.

В последната минута на редовното време уругваецът сложи точка на спора с ново впечатляващо попадение. Той получи центриране от Ди Мария и от ждроб насочи топката във вратата с помощта на напречната греда.

Дневник