Спортният директор на ЦСКА Стойчо Стоилов обвини ръководството на шампиона "Лудогорец", че си купува съдийски комфорт, а футболистите се обединиха около мнението, че реферите преднамерено са решили двубоя в полза на разградчани.

"Стопроцентови засади, досега гледах повторенията. В такъв дерби мач се дадоха две аванти за "Лудогорец", който явно е свикнал с това нещо. "Лудогорец" е абсолютно съдийски отбор и винаги се подпира от съдиите", заяви Стоилов.

Спортният директор допълни, че случващото се в първенството, вече "прелива чашата". "Ако футболният съюз не вземе спешни мерки, има сериозно напрежение сред нашите фенове", допълни той.


"Предполагам, че ще се пусне жалба, но за това нещо трябва да се сезира съдийската комисия. Двете засади са очевадни. Съдията е точно на линията и ги вижда. Това, освен да е умишлено действие на г-н Мишев, нямам друго обяснение", каза още Стоилов.

Попитан дали е било редно дикторът на стадион "Българска армия" да обяви по време на мача, че "категорично има засади при двата гола, той отговори: "А тяхното феърплей ли е, където цяла година играят с пари срещу нас и съдийството е винаги в наш ущърб? Това феърплей ли е?"

"Трябва да си мълчим като винаги сме ощетеният отбор ли? Това ли е редното за тях. Те богопомазани ли са? Защото в момента те правят напрежение в държавата", завърши Стоилов.

Друг от директорите - Милко Георгиев, каза, че е бил убеден и подготвен, че "това ще се случи". "Целта на тези хора, дето си мислят, че са измислили футбола, е точно тази - те искат по най-гнусния, най-перверзния начин да ни унижат. И това ги прави щастливи! Колко трябва да се извратен."

"Съдията? Какво да го коментирам тоя палячо. Депутатът... Дошъл тук с идеята да ни обезглави. Това е безобразие. Такова безумие го няма никъде по света. И в ер окръжна група не свирят така. С тоя симитлийския герой (бел. авт. - страничния рефер Веселин Мишев) и "Реал" (Мадрид) да дойде, няма да може да победи "Лудогорец", заяви Георгиев пред клубната телевизия на ЦСКА.

Централният защитник Николай Бодуров заяви, че "сме в България" и "Лудогорец" е "подкрепян и пазен" от съдиите. "Доколкото разбрах единият гол сто процента е от засада, а другият е спорен. Техните голове... Да не ги коментирам пак, че ще взема да се изнервя излишно", каза той.

Колегата му в отбрана Антон Недялков каза, че ЦСКА не е сбъркал никъде в този мач, но съдиите са преценили, че "Лудогорец" трябва да победи. "Съдията направо си им водеше играта. Няма как при всяко докосване да свири нарушение, това е контактен спорт."

Дневник