България ще има нов волейболен шампион, след като волейболистите на "Монтана" детронираха "Добруджа". Във финала те ще спорят със звездния отбор на "Нефтохимик".

"Монтана" спечели убедително с 3:0 (25:21, 25:14, 25:18) в Добрич и след 3:0 победи стигна до последното стъпало в спора за титлата.

Играчите на "Нефтохимик" се наложиха за трети път срещу шампиона от редовния сезон ЦСКА. След като взеха двата мача от гостуването си, играни в Перник, състезателите на Петър Дочев стигнаха до 3:1 (25:23, 25:23, 21:25, 25:23).


"Нефтохимик", в чийто състав са Николай Николов и близнаците Георги и Валентин Братоеви, изиграха стабилно мача и стигнаха до успеха.

ЦСКА опита да се противопостави, но с опита и класата си бургазлии не позволиха. Във втория гейм червените водеха с 19:18, когато Пламен Шекерджиев изпусна добра възможност да увеличи преднината. След това домакините направиха обрат.

ЦСКА имаше преимущество в третата част и намали. В четвъртата "Нефтохимик" натрупа голяма преднина за 20:14, след което съперникът се вдигна и се доближи на точка при 20:21. В преследването до края обаче три сгрешени сервиса попречиха на ЦСКА да се бори за обрат.

Воденият от Александър Попов отбор остава със сребърните медали в първенството, след като спечели редовния сезон.

Дневник