Рекордьорът по титли от Големия шлем в тениса Роджър Федерер постигна поредния си триумф. Швейцарецът спечели титлата от мастърса в Маями след победа с 6:3, 6:4 срещу Рафаел Надал.

Федерер спечели трите най-силни турнира дотук през сезона - Australian Open и мастърсите в Индиън Уелс и Маями. И трите пъти го направи след победи срещу испанеца.

Двамата не се бяха срещали близо две години, като до началото на тази Надал водеше с 23:11 победи в съперничеството. След зрелищния финал в Мелбърн Федерер спечели убедително следващите срещи.


Този път му бяха необходими малко повече от час и половина, за да триумфира с 91-ата си титла.

Швейцарецът спечели двата сета с пробиви в края, след което ги защити и стигна до успеха. Той игра много силно при вкаран първи сервис (87%), като се справи и с четирите възможности за пробив пред съперника си. От своя страна. Федерер имаше повече шансове - девет, като двата пробива го отведоха към победата.

Надал пръв можеше да пробив още в първия гейм, но швейцарецът два пъти се спаси. След това последваха серия възможности за пробив, които не бяха използвани. В осмия гейм Федерер проби от третия си опит и след това взе сета.

Вторият сет започна с бързи сервис геймове, а до края испанецът нито веднъж не застраши подаването на съперника си. Федерер проби за 5:4 и след това грабна първата си възможност за спечелване на турнира.

Дневник