Двама съдии ще бъдат наказани след последния кръг от редовния сезон на Първа лига, като единият от тях е страничният рефер на двубоя между ЦСКА и "Лудогорец" (0:2) Веселин Мишев. Това обяви шефът на съдийската комисия Петър Петров в интервю за "Нова телевизия".

Размерът на наказанията все още не е уточнен, но по думите на Петров Мишев "ще седне на резервната скамейка за дълго време". Мнението на комисията и съдийския наблюдател на УЕФА Марк Бата е, че международният асистент рефер е допуснал груба грешка при втория гол на "Лудогорец".

Според тях е имало очевидна засада при подаването на Марселиньо към Вандерсон, докато за първото попадение, при което също останаха сериозни съмнения, няма как "да се каже с категоричност" дали има засада на Козмин Моци или не.


"Длъжни сме да признаем, че имаше грешка, която повлия на крайния резултат", заяви Бата. Французинът, който работи като консултант на българските рефери, определи изминалия кръг като "черен уикенд за съдиите".

Бата все пак изрази задоволство от развитието на българските съдии през този сезон въпреки грешките в последния кръг и заяви, че има очевиден прогрес.

Другият наказан е Георги Димитров, който беше един от допълнителните асистенти зад вратите в двубоя между "Дунав" и "Славия". Той не реагира в ситуация, в която точно пред погледа му футболистът на русенци Олексий Ларкин овладя топката с ръка и отбеляза гол във вратата на Георги Петков

Петър Петров и Марк Бата заявиха, че е напълно възможност от следващия сезон реферите зад вратите да бъдат премахнати. Те бяха въведени в елита на българския футбол през 2013 г. по програма, финансирана от УЕФА.

Дневник