Мотоциклетистът Мартин Чой отново ще участва в "24-те часа на Льо Ман". Състезанието от световния ендюрънс шампионат ще се проведе на 22-23 април.

Миналата година българинът направи забележително представяне с отбора на BMW Motorrad. Тогава той довърши сам състезанието, след като съотборниците му не успяха да завършат.

"Знаете, че винаги съм искал да се състезавам на световно ниво. От зимата се подготвям изключително сериозно и вярвам, че съм в много добра форма. Надявам се тази година да имаме повече късмет и да няма контузии преди и по време на състезанието", каза Чой.

Спортният министър Даниела Дашева му пожела успех с думите: "Мотоциклетизмът е един изключително атрактивен и мъжки спорт и аз много се радвам, че България има свой виден представител".

"Той е един изключително талантлив състезател и заслужава нашата подкрепа. Ние ще продължим да стоим зад него и да му помагаме с каквото можем и занапред", добави Дашева.

"Мартин Чой винаги ни дава поводи да се гордеем с него. Пожелавам му успех и искам още веднъж специално да му благодаря за лоялността през годините и незаменимата му помощ като посланик на нашите инициативи за повишаване на пътната безопасност в България", каза изпълнителният директор на ЕКО България Георги Деянов.

Dnevnik.bg