Висшата лига наложи глоба на "Ливърпул" в размер от 100 000 паунда и забрани на клуба да привлича футболисти в академията за две години, съобщи Би Би Си.

Наказанието е свързано с опит на мърсисайдци да привлекат 12-годишен играч на "Стоук сити" през миналия септември.

"Ливърпул" няма да може да подписва с който и да е футболист от друга академия, който е регистриран във клуб от Висшата лига или EFL в последните 18 месеца.


През септември 2016 г. "Ливърпул" е подал документи за регистрация на футболист от академията на "Стоук", като всичко между двете страни е било уточнено. Молбата обаче е отхвърлена от ръководството на Висшата лига.

То е предприело разследване и е установено, че от клуба са разговаряли с играча и семейството му без да имат позволение, а освен това червените са осигурили и безплатно посещение на мач на "Анфийлд". Клубът е предложил и да покрие училищните такси на детето, които към този момент са били задължение на "Стоук".

Именно в това предложение е нарушението на правилата, според които издръжка или каквато и да е друга помощ може да се предлага, само ако може да се приложи към всички младежи в академията.

От "Ливърпул" признаха, че са нарушили правилата.

Дневник