"Челси" победи "Манчестър сити" в дербито от кръга на Висшата лига. Двубоят на "Стамфорд бридж" завърши 2:1, с което сините запазиха разликата от седем точки от втория "Тотнъм". "Шпорите" постигнаха късна победа с 3:1 при гостуването си на "Суонзи".

Това беше шеста загуба за отбора на мениджъра Хосер Гуардиола през този сезон, като до момента испанският специалист не беше губил толкова пъти в кариерата си в рамките на една шампионатна кампания. Освен това той загуби за първи път на два пъти от един съперник.

В Лондон отборът на мениджъра Антонио Конте поведе в 10-ата минута. Еден Азар завърши добра атака с удар от движение, при който топката се отклони от Винсен Компани и това заблуди вратаря Вили Кабайеро. В 22-ата минута Фабрегас можеше да удвои със силен удар от дистанция, но след рикошет топката мина над вратата.


"Сити" изравни чрез Серхио Агуеро в 26-ата минута. Тибо Куроа допусна много груба грешка, като в опита си да изнесе топката я прати право към Давид Силва, който навлезе в наказателното поле и стреля. Белгиецът отрази, но топката попадна в аржентинският нападател и от чиста позиция се разписа. Това беше деветият му гол в последните 9 мача във всички турнири.

В 34-ата минута Фернандиньо фаулира Педро в наказателното поле и съдията Майк Дийн веднага посочи бялата точка. Азар изпълни, Вили Кабайеро спаси, но играчът с номер 10 имаше възможност да направи добавка и се възползва по най-добрия начин.

През второто полувреме отборите си размениха няколко опасни положения, като в края на мача защитникът Джон Стоунс беше много близо до това да изравни.

"Арсенал" победи "Уест хем" с 3:0 на "Емирейтс" и измести "Манчестър юнайтед" от петото място. Точни за "топчиите" бяха Месут Йозил, Тио Уолкот и Оливие Жури. "Арсенал" стана първият английски отбор, вкарал 100 гола през този сезон във всички турнири.

"Ливърпул" отново не успя да победи "Борнемут". Срещата на "Анфийлд" завърши 2:2. В първия мач през сезона "черешките" постигнаха драматична победа с 4:3.

"Червените" заемат третото място в класирането с 60 точки, на две от четвъртия "Сити".

    Днивник