"ЦСКА-София" показа "юбилейната емблема", която ще използва. От клуба посочиха, че тя е посветена на 70-годишнината от създаването на ЦСКА.

В основата й е емблемата, която се превърна в спор около проваления търг за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

От клуба обясняват, че с новата емблема "отговарят на традицията, която се наложи в България, клубовете да създават специални емблеми за своите юбилеи". "Само след месец ЦСКА навлиза в своята седемдесета годишнина. За този период завоювахме 31 титли, 20 купи, 4 Суперкупи и играхме три пъти на полуфинал в европейските клубни турнири. Не случайно именно ЦСКА носи прозвището "Убиец на шампиони" с трите елиминации на действащи европейски клубни първенци", се казва в съобщението на клуба.


Претенции към последната емблема на ПФК ЦСКА АД имат и от "ЦСКА 1948". Преди седмица търгът за емблемата завърши с провал и се очаква назначаването на нова дата.

Още тогава главният акционер в "ЦСКА-София" Гриша Ганчев заяви, че предстои да бъде показана юбилейна емблема.

"В света има два подхода. Единият е да се направи изцяло нова емблема, както наскоро стори италианския гранд "Ювентус". Вторият е да се стъпи на традицията е да се развие настоящата емблема. В ЦСКА винаги е прилаган вторият подход при досегашните емблеми. Така правим и сега. Новата емблема съчетава всичко най-добро от съществуващите, като в същото време е по-съвременна", обявиха червените.

Те допълват, че в новата емблема е вложен текст от най-любимата песен на съвременното поколение - "Още от дете, запали моето сърце".

"Емблемата е изключително важен символ на клуба, но най-важното за един клуб сте именно вие, привържениците. Убедени сме, че заедно ще продължим победния ход на ЦСКА в историята и с новата юбилейна емблема ще извоюваме още по-големи вътрешни и международни успехи", допълват от клуба.

Дневник