Пилотът на "Ферари" Себастиан Фетел определи "Мерцедес" като фаворит за спечелване на Гран при на Китай в неделя. Германецът триумфира в първия старт за сезона в Австралия, като на второ и трето място завършиха Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

"Мисля, че въпреки всичко "Мерцедес" все още е фаворит във всяко състезание", каза Фетел на пресконференция в Шанхай.

Той добави, че от първото състезание не трябва да се правят крайни заключения за развоя на сезона и посочи, че неговият отбор има още какво да подобрява, за да бъде конкурент на "Мерцедес".


Победата на Фетел в Австралия беше негова първа от септември 2015 г. и първа в началото на сезона след Бахрейн през 2010 г.

"Това беше първото състезание и не означава толкова много, но със сигурност е добре, че започнахме по такъв начин", добави той.

"Мерцедес" спечели четири от последните пет състезания на пистата в Шанхай, а Хамилтън е единственият пилот завършвал първи на това място в последователни сезони.

"Специално това Гран при винаги е пълно с изненади. Никога не можеш да кажеш какво точно ще се случи", добави 29-годишният пилот на "Ферари", който през 2009 г. спечели с екипа на "Ред бул".

Дневник